Padlo lietadlo v Rusku, Radivojevičova žena potvrdila smrť Demitru

NETKY.SK • 7 September 2011, 21:42 • 2 min
Padlo lietadlo v Rusku, Radivojevičova žena potvrdila smrť Demitru

Padlo lietadlo v Rusku, Radivojevičova žena potvrdila smrť Demitru

slovakia

left justify in out

img

Obrovská tragédia postihla ruský hokejový klub Lokomotiv Jaroslavľ so slovenským hráčom Pavlom Demitrom. Až 43 ľudí prišlo v stredu o život pri havárii dopravného lietadla v strednom Rusku, ktoré viezlo mužstvo na zápas KHL. Oznámila to ruská tlačová agentúra Interfax a následne aj agentúra Reuters. Predstavitelia Dukly Trenčín na základe výpovede manželky hokejového reprezentanta Branka Radivojeviča TASR potvrdili, že Demitra zahynul.
      Predstavitelia ruského ministerstva pre mimoriadne situácie uviedli, že nehodu prežila s ťažkým zranením len jedna z 37 osôb na palube. Ruské zdroje písali o 34 mŕtvych z 37. Popredný ruský webový portál gazeta.ru následne opravil údaj na 43 mŕtvych zo 44 prítomných na palube.
      Stroj sovietskej výroby Jak-42 havaroval v blízkosti mesta Jaroslavľ, zhruba 250 kilometrov severovýchodne od Moskvy. Stroj mal po vzlietnutí okamžite problémy a krídlom vraj zachytil riadiacu vežu, k pádu došlo necelých 1000 metrov od dráhy. Podľa agentúry RIA Novosti sa lietadlo zrútilo a začalo horieť, časť trupu skončila v rieke Volga. K nehode došlo o 16.00 h moskovského času (14.00 h SELČ).
      Výprava Lokomotivu cestovala do bieloruského Minsku, kde sa mal hrať vo štvrtok zápas s domácim Dinamom. Na prvý duel novej sezóny Kontinentálnej hokejovej sa chystali okrem Demitru aj českí hokejisti Jan Marek, Josef Vašíček, Karel Rachůnek. Podľa gazeta.ru boli na palube občania týchto dvoch krajín, ako i občania Ruska, Nemecka, Lotyšska, Bieloruska, Švédska a Kanada.
      Prezident KHL Alexander Medvedev vystúpil s mikrofónom na ľadovej ploche počas prerušeného zápasu medzi Julajevom Ufa a Atlantom Mytišči: "Po rýchlom prerokovaní situácie s oboma mužstvami sme sa rozhodli zápas ukončiť. Každý má v tíme Jaroslavľu niekoho blízkeho, kamaráta. Nikto si nevie predstaviť, ako by tento zápas mohol pokračovať a ako by sa dalo tešiť z víťazstva." Následne Medvedev vyhlásil minútu ticha za zosnulých.    
 Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona