Padli sankcie za nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť!

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 11:19 • 2 min
Padli sankcie za nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť!

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) udelil vlani niekoľko sankcií za nesprávne poskytnutú zdravotnú starostlivosť. Uložil 136 priamych pokút a 62 opatrení na odstránenie zistených nedostatkov a ich príčin.

slovakia

left justify in out

V 26 prípadoch postúpili návrhy na uloženie pokút na Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR a úrady samosprávneho kraja. Vyplýva to zo správy o činnosti úradu za rok 2021.

 

img

 

V minulom roku tiež udelili pobočky úradu tri pokuty poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, respektíve prevádzkovateľom záchrannej zdravotnej služby.

 

Prečítajte si tiež: Potratová legislatíva sa nezmení, nezaradení poslanci s novelami neuspeli

 

Celkovo ÚDZS vlani riešil 2 519 podaní na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Z toho bolo 1 903 prijatých minulý rok a 616 prenesených z predchádzajúcich rokov. V priebehu minulého roka ich ukončil 1 894. „Zvyšných 625 podaní je v riešení," dodal úrad.

 

img

 

Podania sa týkali najmä nespokojnosti s postupom pri liečbe (37,28 percenta) a úmrtí v súvislosti s poskytovanou zdravotnou či ošetrovateľskou starostlivosťou (28,34 percenta).

 

Možno vás zaujme: Vladimír Lengvarský čelí výzvam na odchod. Čo očakáva premiér?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies