Padli prvé obvinenia v kauze ruských zásahov do volieb v USA

NETKY.SK • 28 Október 2017, 08:16 • 2 min
Padli prvé obvinenia v kauze ruských zásahov do volieb v USA

WASHINHGTON - Americké federálne orgány vzniesli v piatok prvé obvinenia v rámci vyšetrovania údajného zasahovania Ruska do vlaňajších prezidentských volieb v Spojených štátoch.

slovakia

left justify in out

Americká televízna stanica CNN o tom informovala s odvolaním sa na nemenované zdroje oboznámené s daným prípadom.

 

Schválenie obvinení, ktorých podstata zatiaľ nie je známa, bolo úlohou tzv. federálnej veľkej poroty pôsobiacej v hlavnom meste Washington. Príslušná zložka bola na príkaz sudcu zapečatená, keďže prebiehajú prípravy na prípadné vzatie obvinených osôb do vyšetrovacej väzby, k čomu by podľa CNN mohlo dôjsť už v pondelok.

 

Hovorca úradu špeciálneho prokurátora Roberta Muellera, ktorý vedie vyšetrovanie údajných ruských zásahov do volieb, sa odmietol k týmto informáciám vyjadriť. Muellerova činnosť sa zameriava na možnú tajnú dohodu volebnej kampane Donalda Trumpa s Ruskom, ako aj na údajné marenie spravodlivosti zo strany Trumpa ako prezidenta, pripomenula CNN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies