Pád záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom raji nespôsobila technická porucha

NETKY.SK • 5 August 2015, 15:33 • 2 min
Pád záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom raji nespôsobila technická porucha

POPRAD – Príčinou nehody záchranárskeho vrtuľníka v Slovenskom raji, ktorý sa zrútil v piatok 17. júla pri záchrannej akcii, nebola technická porucha.

slovakia

left justify in out

Pre agentúru SITA to uviedol Peter Zeman, vedúci oddelenia pre vzťahy s verejnosťou na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Ako povedal, „všetky systémy spoľahlivo fungovali, nešlo teda o technickú poruchu“. Definitívna príčina pádu vrtuľníka však podľa jeho slov ešte nie je známa. Vyšetrovatelia čakajú na výsledky ďalších analýz, na ktorých sa stále pracuje.

 

V súčasnej fáze vyšetrovania podľa Zemana ešte nie je možné povedať, ako presne došlo k nehode vrtuľníka. Otázkou naďalej ostáva aj to, či sa nehode dalo zabrániť. „Na toto je dnes predčasné odpovedať,“ reagoval vedúci spomínaného oddelenia ministerstva dopravy. 

 

Záchranársky vrtuľník spoločnosti AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE) sa zrútil v Kláštornej rokline v Slovenskom raji v piatok podvečer 17. júla. O život počas nehody prišla štvorčlenná posádka, ktorú tvoril 44-ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, 45-ročný lekár Marek Rigda a 37-ročný náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský. Leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi. Na miesto však nedoleteli, vrtuľník sa zachytil o drôty elektrického vedenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona