Pád slovenského horolezca vo Vysokých Tatrách sa skončil tragicky

NETKY.SK • 20 September 2018, 21:35 • 2 min
Pád slovenského horolezca vo Vysokých Tatrách sa skončil tragicky

VYSOKÉ TATRY - Horským záchranárom nahlásili vo štvrtok v poobedňajších hodinách náhodní svedkovia pád kamennej lavíny v južnej stene Vysokej vo Vysokých Tatrách, v ktorej sa mala nachádzať jedna osoba.

slovakia

left justify in out

Ako na svojej webovej stránke informuje Horská záchranná služba (HZS), svedkovia boli na vrchole spomínaného štítu, takže viac informácií poskytnúť nevedeli. Záchranári okamžite požiadali o súčinnosť posádku leteckých záchranárov, ktorá zobrala v Starom Smokovci na palubu záchranára HZS a následne smerovali k postihnutému.

 

Medzitým sa svedkom podarilo zostúpiť k horolezcovi, ktorý nejavil známky života, a okamžite zahájili laickú resuscitáciu. S pomocou palubného navijaka na miesto vysadili lekára leteckých záchranárov a tiež horského záchranára.

 

"Žiaľ, postihnutý pri páde utrpel poranenia nezlučiteľné so životom. Telo nebohého 46-ročného Slováka bolo následne transportované do márnice v Starom Smokovci, kde ho záchranári HZS odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR a pohrebnej službe," konštatuje sa na stránke.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies