Pád ruského lietadla ničí v Egypte cestovný ruch: Krajinu opúšťajú turisti, cestovky rušia zájazdy

NETKY.SK • 9 November 2015, 09:37 • 2 min
Pád ruského lietadla ničí v Egypte cestovný ruch: Krajinu opúšťajú turisti, cestovky rušia zájazdy

BRATISLAVA - Z Egypta evakuujú desiatky tisíc ľudí. Slovensko podľa našich úradníkov situáciu pozorne sleduje, píše dnešný Nový čas.

slovakia

left justify in out

Rezort zahraničných vecí na čele s ministrom Miroslavom Lajčákom varuje pred cestou do rizikových oblastí. "Podľa dobrovoľného registračného formulára je momentálne v Egypte 98 slovenských občanov, ale skutočné číslo býva spravidla vyššie," uviedol hovorca rezortu zahraničia Peter Stano.

 

Či však má Slovensko plán vyslať lietadlo pre slovenských turistov, rezort neprezradil.

 

Cestovné kancelárie rušia zájazdy

 

Letecká tragédia, ktorá sa odohrala minutý týždeň v Egypte si vyberá svoju daň. "Cestovky rušia zájazdy", píšu dnešné Hospodárske noviny. Charterové lety kompletne zrušilo Rusko, nasledovali ho cestovky Monarch a Thomas Cook zo Spojeného kráľovstva. 

 

Slovenské cestovné kancelárie momentálne do Egypta nelietajú, keďže je koniec dovolenkovej sezóny. Do budúcnosti však s Egyptom počítajú. "Podobné nehody vždy vyvolajú negatívne emócie. Vždy sa však nájdu ľudia, ktorí majú záujem do Egypta na dovolenku vycestovať", uviedla pre denník Jana Zedníková, hovorkyňa cestovnej kancelárie Satur.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies