Pád ropnej zmesi Brent sa zastavil, cena americkej WTI mierne klesla

NETKY.SK • 20 September 2011, 17:36 • 2 min
Pád ropnej zmesi Brent sa zastavil, cena americkej WTI mierne klesla

Pád ropnej zmesi Brent sa zastavil, cena americkej WTI mierne klesla - Svet Cena ropy Brent dnes mierne vzrástla po dvoch dňoch výrazných strát, ktoré boli reakciou na obavy z bankrotu Grécka a následnej destabilizácie globálneho finančného systému a jej

slovakia

left justify in out

img

Cena ropy Brent dnes mierne vzrástla po dvoch dňoch výrazných strát, ktoré boli reakciou na obavy z bankrotu Grécka a následnej destabilizácie globálneho finančného systému a jej negatívneho vplyvu na rast svetovej ekonomiky a dopyt po rope.

Najnovšie rozhodnutie agentúry Standard and Poor's, ktorá znížila rating Talianska o jeden stupeň potvrdilo, že dlhová kríza eurozóny sa rozširuje na ďalšie štáty.

Táto "dvojitá" neistota prinútila investorov, aby sa začali zbavovať rizikových aktív, od ropy cez akcie až po euro.

Barel (159 litrov) severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, sa dnes o 7.13 SELČ predával za 109,35 USD (80,16 eura). To je o 21 centov viac ako v predchádzajúci deň. Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v októbri, ktorej kontrakty sa dnes končia, mierne klesla o 8 centov na 85,62 USD/barel.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies