Pád policajnej helikoptéry na pub v Glasgowe má deviatu obeť

NETKY.SK • 2 December 2013, 07:20 • 2 min
Pád policajnej helikoptéry na pub v Glasgowe má deviatu obeť

GLASGOW - Deviate telo našli v nedeľu záchranári v pube Clutha v škótskom meste Glasgow, na ktorý sa v piatok večer zrútil policajný vrtuľník. Oznámila to televízia Sky News.

slovakia

left justify in out

Polícii zatiaľ oficiálne identifikovala päť obetí nešťastia - trojčlennú posádku, tvorenú dvoma policajtmi a civilným pilotom, ako aj dvoch návštevníkov pubu, ktorý bol v tom čase plný ľudí. "Našou absolútnou prioritou je nájsť telá ľudí, ktorí boli v pube v čase incidentu. Tento proces si vyžaduje určitý čas a kým budeme môcť informovať príbuzných a verejne potvrdiť identitu, musia prebehnúť formálne identifikačné postupy," povedala v noci nadnes náčelníčka polície Rose Fitzpatricková.

Vyšetrovanie nešťastia a pátranie po obetiach stále prebieha, dodala Fitzpatricková. Okrem polície sa na ňom podieľa aj Úrad pre vyšetrovanie leteckých nešťastí (AAIB). V katedrále v Glasgowe sa konala v nedeľu ráno bohoslužba za obete pádu vrtuľníka. Zúčastnili sa na nej aj škótsky minister spravodlivosti Kenny MacAskill a zástupkyňa prvého ministra (premiéra) Nicola Sturgeonová.

V pube Clutha viac ako 100 ľudí sledovalo vystúpenie ska kapely, keď sa na budovu o 22.25 h miestneho času z doteraz neznámych príčin zrútil policajný vrtuľník. Jeho trosky sa preborili až do interiéru. Dvanásť ľudí stále leží s vážnymi zraneniami v troch glasgowských nemocniciach. Celkom bolo na ošetrenie prijatých 32 osôb.

Havarovaný vrtuľník Eurocopter EC135 Type 2 bol jeden z mnohých, ktoré prešli bezpečnostnými kontrolami v minulom roku, keď sa objavili správy o trhlinách v ich konštrukcii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies