Tragédia vo Vysokých Tatrách: Po nešťastnom páde zahynul poľský horolezec

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 09:41 • 2 min
Tragédia vo Vysokých Tatrách: Po nešťastnom páde zahynul poľský horolezec

VYSOKÉ TATRY – Vo Vysokých Tatrách v piatok (3.3.) po páde zahynul 21-ročný poľský horolezec. K nešťastiu došlo v masíve Prostredného hrotu.

slovakia

left justify in out

Ako informovala Horská záchranná služba (HZS), horolezec spadol na skaly približne z výšky 150 metrov. Jeho telo pod stenou Prostredného hrotu, ktorou vedie tzv. Dubkeho lávka, našiel pri pátraní chatár z Téryho chaty, ktorý je dobrovoľný horský záchranár.

 

"Po príchode záchranného družstva horolezca nabalili a pomocou saní transportovali do márnice v Starom Smokovci, kde ho odovzdali príslušníkom polície. Pravdepodobnou príčinou pádu 21-ročného poľského horolezca bolo podcenenie postupového istenia, pretože po príchode do chodeckého terénu sa odviazal od lana," uviedla HZS na svojej webstránke.

 

Horskí záchranári sa o nešťastí dozvedeli vo večerných hodinách od priateľky jedného z horolezcov, ktorá sa nachádzala doma v Poľsku. Tá dostala od priateľa SMS správu o páde jeho kolegu. V správe bolo napísané, že kolegu, ktorý spadol, nevidia, a potrebujú pomoc. Na telefónne čísla horolezcov sa nedalo dovolať, nakoľko v danej oblasti bol slabý signál. Po ďalšom zisťovaní polohy sa horskí záchranári dozvedeli, že horolezec spadol v masíve Prostredného hrotu z Dubkeho lávky do Malej Studenej doliny. Na pomoc mu odišla skupina záchranárov HZS zo Starého Smokovca, ako aj chatár z Téryho chaty.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona