Pád lietadla s Alexandrovovcami: Teroristický útok úplne vylúčili, na palube nebol výbuch

NETKY.SK • 12 Január 2017, 09:53 • 2 min
Pád lietadla s Alexandrovovcami: Teroristický útok úplne vylúčili, na palube nebol výbuch

MOSKVA - Príčinou pádu ruského lietadla Tu-154 z 25. decembra nebol výbuch na jeho palube. Na základe série expertíz to uviedli špecialisti ruskej Federálnej bezpečnostnej služby, ktorí skúmali úlomky trupu lietadla, časti sedadiel či obloženia interiéru lietadla.

slovakia

left justify in out

Ruský denník Kommersant dnes napísal, že odborníci na dôkazových materiáloch nenašli stopy po výbuchu spôsobenom nastraženou výbušninou ani po zásahu raketou zvonku, ako ani stopy po samotnej výbušnine či šrapneloch.

 

Vyšetrovatelia na základe tejto expertízy vylúčili verziu, že lietadlo bolo terčom teroristického útoku, a sústredia sa na druhú najpravdepodobnejšiu príčinu pádu lietadla - chybu posádky.

 

 

 

Lietadlo Tu-154 sa zrútilo do Čierneho mora 25. decembra 2016 krátko po štarte z letiska v Soči, kde malo medzipristátie. Lietadlo smerovalo do Sýrie. Na jeho palube boli aj členovia armádneho súboru Alexandrovovci, ktorí mali vystupovať pred ruskými vojakmi dislokovanými v Sýrii. Pri páde lietadla zahynulo všetkých 92 ľudí na palube.

 

Ruské médiá tento týždeň prišli s hypotézou, že lietadlo sa zrútilo do mora buď kvôli chybe druhého pilota, alebo kvôli nadmernej hmotnosti nákladu. Ministerstvo obrany tieto špekulácie odmietlo a obviňovanie pilota bez dôkazov označilo za "nemorálne".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona