Pád lietadla nakoniec niekoľko ľudí prežilo

NETKY.SK • 10 August 2014, 12:13 • 2 min
Pád lietadla nakoniec niekoľko ľudí prežilo

TEHERÁN - Nedeľňajší pád lietadla pri iránskej metropole Teherán nakoniec prežili desiati ľudia.

slovakia

left justify in out

Pôvodné informácie tamojších médií síce hovorili o úmrtí všetkých 48 osôb na palube, podľa najnovších správ však desiatich ľudí v ťažkom stave previezli do nemocnice. Informácie o presnom počte a rozsahu ich zranení sa však líšia. Objavili sa aj správy, že pilot stroja krátko po vzlietnutí odhalil technické problémy a chcel sa vrátiť späť na letisko. Stroju IrAn-140 leteckej spoločnosti Sepahan Air smerujúceho do mesta Tabás údajne zlyhal motor, čoho následkom bol pád do obytnej oblasti.

 

Iránske letectvo dopláca na zlý technický stav a nedostatok nových strojov. Podľa iránskych zdrojov sú dôvodom tohto stavu medzinárodné sankcie, ktoré tamojším spoločnostiam nedovoľujú dostať sa k novým lietadlám a tak sa opravujú a prerábajú tie staré. Samotný havarovaný stroj je verziou ruského stroja An-140. Agentúra Reuters odvolávajúc sa na tamojšie médiá píše, že priemerný vek strojov štyroch najväčších iránskych aeroliniek je viac ako 20 rokov. EÚ preto zakázala väčšine iránskych letov pristávať na území jej členských krajín.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies