Pád lavíny v Alpách si vyžiadal najmenej šesť obetí

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 11:26 • 2 min
Pád lavíny v Alpách si vyžiadal najmenej šesť obetí

Pád lavíny v Alpách si vyžiadal najmenej šesť obetí - Svet Najmenej šesť obetí a deväť zranených si vyžiadal dnes pád lavíny v lyžiarskom stredisku Chamonix vo francúzskych Alpách, informovala miestna polícia. Núdzové volanie zaregistrovali o 05.

slovakia

left justify in out

img

Najmenej šesť obetí a deväť zranených si vyžiadal dnes pád lavíny v lyžiarskom stredisku Chamonix vo francúzskych Alpách, informovala miestna polícia.
      Núdzové volanie zaregistrovali o 05.30 h SELČ od jedného zo zranených z úbočia hory Mont Maudit, uviedla spravodajská stanica BBC na svojej internetovej stránke. Záchranné jednotky spustili akciu na pomoc zraneným. Informácie, či by medzi obeťami alebo zranenými mohli byť aj občania SR, doposiaľ neboli známe.
      "Situáciu preverujeme. Zatiaľ nemáme bližšie informácie, či medzi obeťami alebo zranenými sú Slováci. Podľa neoverených informácií by medzi obeťami mohli byť aj cudzinci, ale nevie sa ich štátna príslušnosť," uviedol pre TASR hovorca rezortu slovenskej diplomacie Boris Gandel.
      Masív Mont Maudit je populárnou trasou pre letných turistov smerujúcich na vrchol Mont Blancu, píše BBC. Predpokladá sa, že horolezci boli lanom spolu zviazaní do niekoľkých menších skupín v čase, keď lavína spadla. Mont Maudit je treťou najvyššou horou masívu Mont Blanc.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies