Pád lavíny si vyžiadal životy dvoch tureckých vojakov

NETKY.SK • 21 Január 2018, 14:28 • 2 min
Pád lavíny si vyžiadal životy dvoch tureckých vojakov

ANKARA - Najmenej dvaja tureckí vojaci zahynuli a ďalší siedmi utrpeli zranenia, keď ich jednotku počas bojovej operácie na juhovýchode Turecka zasiahla snehová lavína. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na turecké médiá.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo neďaleko mesta Hizan v hornatej tureckej provincii Bitlis, kde turecké vládne sily zasahujú proti militantom zo zakázanej Strany kurdských pracujúcich (PKK). Podľa agentúry Dogan sú ďalší traja vojaci po páde lavíny nezvestní.

 

Predstavitelia tureckých ozbrojených síl sa zatiaľ k prípadu nevyjadrili.

 

PKK spustila svoje separatistické povstanie v roku 1984; konflikt si vyžiadal už viac než 40.000 obetí na životoch. Túto skupinu majú na svojich zoznamoch teroristických organizácií okrem Turecka aj EÚ a USA.

 

Dva roky trvajúce prímerie medzi PKK a vládou v Ankare prestalo platiť v júli 2015 po samovražednom atentáte v tureckom meste Suruč.

 

Násilnosti si odvtedy vyžiadali už stovky obetí na životoch z radov vládnych policajtov a vojakov, ako aj ozbrojencov PKK, ale i civilistov.

 

Ozbrojené zrážky sa odohrávajú najmä na juhovýchode Turecka, kde žije prevažne kurdské obyvateľstvo.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona