Pád kubánskeho lietadla so 68 ľuďmi na palube nikto neprežil

NETKY.SK • 5 November 2010, 08:26 • 2 min
Pád kubánskeho lietadla so 68 ľuďmi na palube nikto neprežil

Pád kubánskeho lietadla so 68 ľuďmi na palube nikto neprežil

slovakia

left justify in out

img

Lietadlo kubánskych štátnych aerolínií smerujúce z východokubánskeho mesta Santiago de Cuba do hlavného mesta Havana sa dnes zrútilo v horskej oblasti po tom, ako vo štvrtok večer ohlásilo núdzový stav a následne stratilo kontakt s riadiacou vežou. Pri nešťastí zahynulo všetkých 68 ľudí na palube stroja, z nich 40 bolo Kubáncov a 28 cudzincov. Potvrdili to kubánske úrady.
Stroj Letu 883 spoločnosti AeroCaribbean sa zrútil neďaleko dediny Guasimal v provincii Santi Spiritus. Viezlo sa v ňom 61 pasažierov a sedem členov posádky.
Kubánsky Úrad civilného letectva vydal dnes skoro ráno vyhlásenie, že tragédiu nikto neprežil.
Príčina nehody dopravného lietadla typu ATR-72 s turbovrtuľovým motorom zatiaľ nie je známa, úrady ju vyšetrujú.
Zo zoznamu pasažierov vyplýva, že medzi obeťami sa nachádza deväť Argentínčanov, sedem Mexičanov, traja holandskí občania, dvaja Nemci, dvaja Rakúšania, jeden Francúz, Talian, Španiel, Venezuelčan a Japonec.
Fotografia zverejnená na webovej stránke miestneho denníka zachytávala veľký kus lietadla v plameňoch, okolo neho stáli záchranári v olivovozelených uniformách. Na mieste nehody pomáha aj šéf miestnej komunistickej strany, ministerstvo obrany a ďalší predstavitelia.
Let z haitského hlavného mesta Port-au-Prince chodí dvakrát do týždňa do Santiaga de Cuba a odtiaľ do Havany.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona