Pád dopravného lietadla spôsobil požiar v národnom parku na Aljaške

NETKY.SK • 2 August 2010, 13:41 • 2 min
Pád dopravného lietadla spôsobil požiar v národnom parku na Aljaške

Pád dopravného lietadla spôsobil požiar v národnom parku na Aljaške

slovakia

left justify in out

img

Havária veľkého dopravného lietadla spôsobila lesný požiar v národnom parku Denali na Aljaške. Informovali o tom dnes miestni predstavitelia.
      Viacmotorové lietadlo spadlo v nedeľu popoludní na svah hory Mount Healy pri východnom okraji parku, asi 290 kilometrov severne od metropoly Anchorage.
      Počet obetí zatiaľ nebolo možné zistiť v dôsledku veľkého poškodenia vraku. Nie je jasné, o aký typ lietadla išlo, ani akej leteckej spoločnosti patrilo. V oblasti neboli hlásené žiadne nezvestné lietadlá.  
      K nehode došlo len 200 metrov od regionálnej hlavnej cesty a asi 1,6 kilometra od sídla správy parku. Po dopade na zem sa stroj zmenil na ohnivú guľu. Do oblasti vyslali tímy hasičov na padákoch, ktorým sa podarilo do večera dostať požiar pod kontrolu. Plamene postihli lokalitu o výmere zhruba jedného hektára.
      Na miesto nešťastia dnes pricestujú inšpektori amerického Národného úradu pre bezpečnosť dopravy (NTSB).
      Len pred niekoľkými dňami havarovalo na leteckej základni Elmendorf v Anchorage vojenské lietadlo C-17. O život prišli štyria letci, ktorí sa pripravovali na víkendovú leteckú šou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies