Pád autobusu z mosta sa skončil smrťou 29 ľudí

NETKY.SK • 27 December 2013, 16:24 • 2 min
Pád autobusu z mosta sa skončil smrťou 29 ľudí

BANGKOK - V autobuse, ktorý po prerazení zábradlia padal do 50- až 70-metrovej hĺbky, sa nachádzalo 40 cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Najmenej 29 mŕtvych si v noci zo štvrtka na piatok vyžiadala dopravná nehoda na severovýchode Thajska, kde autobus prepravujúci ľudí na oslavy príchodu nového roka spadol z mosta do priepasti. Tragédia sa odohrala okolo polnoci v okrese Lom Sak na území provincie Phetchabun, odkiaľ mal autobus pokračovať v jazde do severnejšie ležiacej provincie Chiang Rai. Oblastný policajný náčelník Sukit Samana v rozhovore pre agentúru AFP vyjadril podozrenie, že vodič zaspal, zatiaľ čo thajský minister dopravy Chadchart Sitthipunt nehodu pripísal jeho "nedbalosti".

V autobuse, ktorý po prerazení zábradlia padal do 50- až 70-metrovej hĺbky, sa nachádzalo 40 cestujúcich. Osudný most je pritom známy ako jeden z najvyšších v krajine. Podľa čínskej tlačovej agentúry Sin-chua, ktorá sa odvoláva na veľvyslanectvo v Bangkoku, sú medzi obeťami aj dvaja Číňania. Počet mŕtvych nemusí byť konečný, keďže viacero zranených našli v kritickom stave. 

Najnovšiu nehodu hlásili v čase zvýšeného náporu na thajských cestách pred novoročnými prázdninami, ktoré sa začínajú v sobotu a potrvajú päť dní. Očakáva sa, že voľno využijú na cestovanie milióny Thajčanov. Aktuálna správa Svetovej zdravotníckej organizácie uvádza, že v Thajsku na 100-tisíc obyvateľov pripadá viac ako 38 obetí dopravných nehôd, zatiaľ čo priemer pre celú juhovýchodnú Áziu dosahuje 18,5.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies