Pacquiaov volebný súper žiada zrušenie súboja s Bradleym

NETKY.SK • 22 Február 2016, 10:33 • 2 min
Pacquiaov volebný súper žiada zrušenie súboja s Bradleym

MANILA - Aprílový zápas o titul profesionálneho majstra sveta boxerskej organizácie WBO vo welterovej hmotnostnej kategórii medzi Mannym Pacquiaom a Timothym Bradley ohrozuje legitimitu volieb do filipínskeho senátu.

slovakia

left justify in out

Myslí si to jeden zo súperov Pacquiaa v politickom ringu. Bývalý poslanec dolnej komory parlamentu a kandidát na senátora Walden Bello požiadal volebnú komisiu, aby znemožnila pästiarovi absolvovať zápas naplánovaný na 9. apríla v komplexe MGM Grand Garden Arena v nevadskom Las Vegas, nakoľko mu z neho plynú neférové výhody v kampani. Tie sú spojené so zvýšenou prezentáciou v médiách, a to najmä v televíznych a rozhlasových reláciách a v čase, keď to pravidlá predvolebného boja zakazujú. Voľby sa uskutočnia 9. mája a poslanec snemovne reprezentantov Pacquiao sa v nich uchádza o post senátora.

 

Minulý týždeň Pacquiao rozvíril hladinu predvolebnej kampane hanlivými výrokmi na adresu homosexuálov, ktorými sa pripravil o sponzora a problémy narobil aj promotérovi aprílového zápasu Bobovi Arumovi. Bývalý profesionálny majster sveta vo viacerých kategóriách sa o príslušníkoch sexuálnej menšiny vyjadril, že sú horší ako zvieratá. Spoločnosť Nike reagovala rozviazaným zmluvných vzťahov s 37-ročným športovcom. "To, čo povedal, je v príkrom rozpore s mojím presvedčením. Vyznávam názor, že homosexuáli majú právo na manželstvo. V USA sa osobne angažujem v podpore ich hnutia," dištancoval sa Arum.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona