Pacquiao venoval súboj s Floydom obyvateľom Filipín

NETKY.SK • 24 Február 2015, 14:42 • 2 min
Pacquiao venoval súboj s Floydom obyvateľom Filipín

MANILA 24. februára (SITA) - Manny Pacquiao venoval dlhoočakávaný boxerský súboj s Floydom Mayweatherom obyvateľom svojich rodných Filipín.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný pästiar začal s prípravou na zápas, ktorý sa uskutoční 2. mája v komplexe MGM Grand v Las Vegas, v súkromnej telocvični Pacman Wild Card Gym v meste General Santos na juhu ostrovného štátu. "O titul budem bojovať pre mojich krajanov," vyhlásil Pacquiao pre GMA News.

 

Druhého mája bude mať šancu na zápis do boxerskej histórie. Pokiaľ zvíťazí, stane sa "Pac-Man" prvým mužom s titulom tzv. lineálneho šampióna, teda boxera všeobecne považovaného za najlepšieho v danej hmotnostnej kategórii, v piatich rôznych divíziách. Pacquiao aj o rok starší Američan "Money" získali túto poctu dosiaľ v štyroch divíziách (Pacquiao: mušia, perová, superperová, ľahká welterová - Mayweather: superperová, ľahká, welterová, ľahká stredná). Keďže duel bude vo welterovej váhe, ktorej súčasným lineálnym šampiónom je práve Mayweather, 2. mája môže svoju úctyhodnú zbierku obohatiť jedine Pacquiao. 

Momentálne pozná box 111 majstrov sveta naprieč 17 hmotnostnými kategóriami, no iba osem lineálnych šampiónov. Takýto titul sa dá získať jedine zdolaním jeho aktuálneho vlastníka, pokiaľ daná váha nemá tento trón obsadený, môže sa o ňom rozhodnúť v súboji boxerov v nej hodnotených na prvom a druhom mieste. 

 

Skúsený Pacquiao vie, čo musí pri ceste za vytúženým cieľom urobiť: "Nemyslím si, že na mňa v tréningu čakajú nejaké prekážky, bude to veľmi podobné ako pred mojím posledným vystúpením." Odmieta, že meranie síl s Mayweatherom bude nudnejšie, než keby sa uskutočnilo pred pár rokmi: "Aj on chce vyhrať a ukázať sa v najlepšom svetle. Verím, že to bude dobrý zápas. Obyvateľom Filipín ďakujem za podporu a modlitby. Ďakujem, že môžem priniesť hrdosť celej krajine." 

 

Denníku Los Angeles Times sa pri informovaní o súboji očakávanom od roku 2010 podarila poriadna kuriozita. Vedľa fotografie Pacquiaa totiž neumiestnili portrét Mayweathera, ale iného amerického pästiara Timothyho Bradleyho. Takáto kompozícia bola aktuálna v apríli minulého roka, či v roku 2012, keď sa Pacquiao a Bradley v ringu naozaj stretli. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona