Pacquiao odmietol voľnú kartu do Ria de Janeiro

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 12:24 • 2 min
Pacquiao odmietol voľnú kartu do Ria de Janeiro

MANILA - Manny Pacquiao informoval Asociáciu filipínskych boxerských spolkov (ABAP), že nevyužije voľnú kartu amatérskej Medzinárodnej boxerskej asociácie (AIBA) na štart na augustových olympijských hrách v Riu de Janeiro. O jeho rozhodnutí informovala stránka špecializovaného magazínu The Ring.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný "Pac-Man" sa chce sústrediť na senátorské povinnosti. Definitívne sa tak pripravil o olympijskú miestenku, keďže na OH 2020 do Tokia ho už nepustí vekový limit (40 rokov).

 

Filipíny do Ria s istotou vyšlú dvoch pästiarov: Rogen Ladon sa predstaví v ľahkej mušej hmotnostnej kategórii, Charly Suarez v ľahkej váhe. Hoci táto ázijská ostrovná krajina čaká na olympijské zlato v boxe, v tomto odvetví získala päť zo svojich deviatich medailí pod piatimi kruhmi. Ďalší traja zástupcovia sa zúčastnia na záverečnom kvalifikačnom turnaji.

 

Jediný profesionálny šampión ôsmich divízií Pacquiao ukončil kariéru 9. apríla, keď v tretej vzájomnej konfrontácii druhýkrát presvedčivo zdolal Američana Timothyho Bradleyho. Rukavice zavesil na klinec s bilanciou 58 víťazstiev (z toho 38 pred časovým limitom), šesť prehier a dve remízy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies