Pacquiao môže pykať za mlčanie o zranení

NETKY.SK • 5 Máj 2015, 09:46 • 2 min
Pacquiao môže pykať za mlčanie o zranení

LAS VEGAS - Filipínsky boxer Manny Pacquiao prehral prestížny sobotňajší súboj s Američanom Floydom Mayweatherom a ešte mu idú po krku aj úrady.

slovakia

left justify in out

Hrozí mu disciplinárny trest za to, že pred zápasom zatajil zranenie ramena. Šéf Nevadskej štátnej športovej komisie (NSAC) Francisco Aguilar potvrdil, že prípadom sa bude zaoberať aj úrad štátneho žalobcu. Pacquiao bude vysvetľovať, prečo v piatok pred vážením nepovedal NSAC pravdu o svojom zdravotnom stave. "Dáme dokopy všetky fakty, zhodnotíme okolnosti. Potom záležitosť rozoberieme. Komisia si musí byť istá, že boxeri jej poskytujú aktuálne informácie," povedal Aguilar.


Pacquiao v MGM Grand Garden Arene v nevadskom Las Vegas podľahol Mayweatherovi jednomyseľným verdiktom rozhodcov. Až po zápase vyšlo najavo, že Filipínčan bol už počas prípravy limitovaný zranením ramena pravej ruky. Ortopéd Neal ElAttrache pre ESPN prezradil, že ešte tento týždeň vykoná operáciu pretrhnutej rotátorovej manžety.


Pacquiaov promotér tvrdí, že o indispozícii vedela Antidopingová agentúra USA (USADA), pretože ju žiadali o terapeutickú výnimku na protizápalovú injekciu. Dve hodiny pred začiatkom duelu dostala NSAC žiadosť o aplikáciu toradolu, zamietla ju, pretože nemala žiadne predchádzajúce informácie o zranení. "Našou prácou je chrániť zdravie a bezpečnosť boxerov a dôveryhodnosť športu. Očakávame od borcov úprimnosť," dodal Aguilar.

 

 

Filipínsky boxer Manny Pacquiao sa tento týždeň podrobí operácii ramena. Pauzovať bude 9-12 mesiacov, takže k odvetnému duelu o titul majstra sveta vo wetlerovej váhe proti Američanovi Floydovi Mayweatherovi jr. v tomto roku s určitosťou nepríde. Filipínčan prehral v ostrosledovanom "súboji storočia" v Las Vegas v noci na nedeľu jednomyseľným výrokom rozhodcov.

 

"Pacquiao sa podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktoré ukázalo, že u neho prišlo k roztrhnutiu rotátorovej manžety," citovala agentúra Reuters slová ortopéda a chirurga Neala ElAttracheho, ktoré odzneli v rozhovore pre ESPN. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies