Pacquiao má zaplatiť 50 miliónov alebo ukázať potvrdenie

NETKY.SK • 27 November 2013, 10:35 • 2 min
Pacquiao má zaplatiť 50 miliónov alebo ukázať potvrdenie

MANILA - Päťdesiat miliónov dolárov žiadajú filipínski daniari od boxera Mannyho Pacquiaa. Ak dodatočne neuhradí daň za zárobky z rokov 2008 a 2009, keď bol na vrchole kariéry, štát mu siahne na majetok.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ mu "iba" zmrazili účty vo filipínskych bankách. Kongresman Pacquiao sa mieni brániť súdnou cestou. Tvrdí, že neporušil žiaden zákon, pretože dane odviedol v USA, ktoré majú s Filipínami dohodu chrániacu občanov krajiny pred dvojitým zdanením. Podľa komisárky Kim Henaresovej, ktorá vedie v krajine aktívnu kampaň proti daňovým únikom, však prominentný športovec už dva roky nepredložil potvrdenie o úhrade na území USA.

"Vzhľadom na doplatky a úroky z omeškania dlhuje Pacquiao štátu 2,2 miliardy pesos. Všetko, čo žiadame, je potvrdenie o tom, že daň naozaj zaplatil," vyhlásila Henaresová. Dodala tiež, že aj keby boxer zaplatil v USA za svoje tamojšie vystúpenia 30-percentnú daň, ešte sa naň vzťahuje povinnosť doplatku, pretože Filipíny majú vyššiu - 32-percentnú sadzbu. 

"Nie som žiaden kriminálnik ani zlodej. Nič neskrývam, problémom sa staviam tvárou v tvár. Daň som uhradil v USA. Keby som to neurobil, už by po mne išli Američania a nemohol by som tam slobodne cestovať," bráni sa 34-ročný pästiar, ktorý v nedeľu získal voľný majstrovský opasok vo welterovej hmotnostnej kategórii organizácie WBO po víťazstve nad Američanom Brandonom Riosom. Pacquiao požiadal odvolaciu súdnu ustanovizeň o uvoľnenie účtov písaných na seba a svoju manželku Jinkee. Bez peňazí vraj nedokáže splniť ani sľub o finančnej pomoci obetiam supertajfúnu Haiyan. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies