Pačinda považuje Dánov za výbornú prípravu na Ukrajinu

NETKY.SK • 3 September 2018, 13:42 • 2 min
Pačinda považuje Dánov za výbornú prípravu na Ukrajinu

BRATISLAVA - Predkrmom pred ostrým štartom novej Ligy národov na pôde Ukrajiny (nedeľa 9. septembra, Ľvov) bude pre slovenských futbalistov stredajší prípravný duel s Dánskom v Trnave.

slovakia

left justify in out

 V tábore reprezentačného trénera Jána Kozáka panuje pred oboma súbojmi optimizmus a jeho zverenci sú presvedčení, že konfrontácia s dánskym osemfinalistom MS 2018 bude kvalitnou prípravou na Ukrajincov.

Dvadsaťdeväťročný ofenzívny stredopoliar FC DAC 1904 Dunajská Streda Erik Pačinda zaregistroval sympatické vystúpenie severanov na šampionáte v Rusku. Tam mužstvo Aageho Hareideho vypadlo v osemfinále s neskorším finalistom z Chorvátska až po jedenástkovom rozstrele. "Dáni hrajú pekný futbal. Hrajú tímovo, nemajú žiadne veľké hviezdy. Bude to ešte prípravný zápas, tréner si môže na Ukrajinu niečo vyskúšať. V nedeľu to už bude o niečom inom. Ukrajinu poznáme a verím, že máme väčšiu kvalitu, a že súpera zdoláme. Verím, že s Dánmi si na ďalšieho súpera urobíme chuť," povedal Pačinda na zraze národného mužstva v Senci.

Trojnásobný reprezentant SR vníma tiež pozitívne nový projekt Ligy národov: "Je to niečo nové, nová skúsenosť. Dá sa odtiaľ aj postúpiť na EURO, to je dobrá správa. Skupinu máme takisto dobrú, či už Česko, alebo Ukrajina sú zdolateľní súperi. Verím, že skupinu vyhráme a posunieme sa ďalej."

Tridsaťročný útočník cyperského Anorthosisu Famagusta Michal Ďuriš označil oboch septembrových súperov za náročnú skúšku. "Dáni majú možno ešte väčšiu kvalitu ako Ukrajina. Na MS zanechali dobrý pocit, hrali zaujímavý futbal a čaká nás zaujímavá konfrontácia. Postupne sa zbierame, musíme sa dať čo najskôr dokopy, lebo o pár dní už s nimi hráme. Verím, že sa na to dobre pripravíme. Za uplynulé dva, tri roky hráme s Ukrajinou tretíkrát, takže asi vieme, čo môžeme od nich čakať. A nečaká nás určite nič jednoduché. Obaja majú veľkú silu a dnes zdolať súpera na tejto úrovni nie je nič jednoduché. Verím, že u nás kvalita je, aby sme obidva zápasy zvládli," povedal bývalý hráč Viktorie Plzeň či ruského Orenburgu.

Autor piatich reprezentačných gólov si cez víkend v súboji 2. kola cyperskej ligy zahral proti spoluhráčovi z útoku národného tímu Adamovi Nemcovi. Ten pred sezónou posilnil tamojší FC Pafos. Duel sa skončil nerozhodne 1:1. "Po uplynulom ligovom zápase som bol trochu sklamaný, lebo sme stratili dva body. Gól sme dostali desať minút pred koncom. S Adamom sme sa stretli pred zápasom, bolo to príjemné. Trochu sme to rozobrali. Je príjemné, že v cyperskej lige je ďalší Slovák," dodal Ďuriš.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
rybar
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies