Pačinda po dvoch mesiacoch opäť na ihrisku

NETKY.SK • 13 November 2014, 17:33 • 2 min
Pačinda po dvoch mesiacoch opäť na ihrisku

KOŠICE - Krídelník fortunaligového futbalového klubu MFK Košice Erik Pačinda po dvoch mesiacoch absolvoval súťažný zápas. Dvadsaťpäťročný bývalý hráč francúzskeho tímu FC Tours pauzoval pre zranenie nohy od polovice septembra a v stredu odohral záverečných 20 minút pohárového duelu proti Jupie Podlavice Badín (1:0).

slovakia

left justify in out

Pačinda si privodil indispozíciu v ligovom stretnutí so Senicou a hoci to spočiatku vyzeralo na nie príliš dlhú pauzu, všetko bolo trochu inak. "Ihneď po zápase sa síce hovorilo o natiahnutom lýtkovom svale, ale neskôr som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou a to ukázalo oveľa väčší rozsah zranenia - natrhnutý lýtkový sval a natrhnutý predný i zadný krížový väz v ľavom kolene," povedal pre mfkkosice.sk Erik Pačinda, ktorý podľa klubového webu do svojho zranenia stihol v siedmich ligových štartoch streliť jeden gól a tri presné zásahy pridal v dvoch súbojoch Slovnaft Cupu.

 

"Priznám sa, že netuším, ako došlo k zraneniu. V jednom súboji som totiž dostal úder do hlavy a nasledoval nekoordinovaný pád. Neviem, či som si nešťastne priľahol nohu, alebo mi to urobil súper, ktorý na mňa spadol. Vôbec si na to nepamätám. Otočilo mi koleno na jednu stranu, vzápätí hneď na druhú. Keď som ležal na trávniku, s určitosťou som vedel, že je zle. Nemohol som sa ani postaviť. Myslel som si, že mi odtrhlo nohu, taká to bola bolesť," opísal inkriminovaný moment 25-ročný rodák z Košíc. 

 

Pačinda od pondelka normálne trénuje s mužstvom. Úvodných 4 - 5 týždňov po privodení zranenia striedal iba rehabilitáciu s posilňovňou. Pri behu a ani pri kopaní do lopty ho už koleno nebolí. "Prsty na nohách ma už poriadne svrbeli. Už som z toho bol na nervy, že iba behám a nehrám. Tréner sa ma pýtal pred odchodom na zápas s Podlavicami, či si chcem zahrať alebo potrénovať. Ja som povedal, že potrénovať. Obával som sa, že na ťažkom teréne sa niečo pritrafí a kvôli jednému zápasu budem stáť už nie sedem týždňov, ale sedem mesiacov. Kouč Látal ma napokon zobral na zápas s tým, že ma pošle na ihrisko na posledných 20 minút. Je to lepšie, ako keby som mal zostať v Košiciach a trénovať. Nastúpil som a všetko dobre dopadlo. Po dlhej nečinnosti som na tom zle najmä kondične. Ihrisko bolo dosť ťažké. Išlo najmä o to, aby som si zabehal a nezranil sa. Koleno vydržalo, takže som rád. Samozrejme, trochu som naň dával pozor. Na tomto teréne stačil iný pohyb alebo prudká zmena smeru a mohlo sa niečo prihodiť. Chvalabohu, nič sa nestalo," dodal Erik Pačinda. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies