Pacientska asociácia rokovala s VšZP o ozdravnom pláne

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 16:53 • 2 min
Pacientska asociácia rokovala s VšZP o ozdravnom pláne

BRATISLAVA - Asociácia na ochranu práv pacientov SR (AOPP) rokovala minulý týždeň s predstaviteľmi Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) o ozdravnom pláne. Šéf VšZP Miroslav Kočan pacientsku asociáciu ubezpečoval, že nepôjde na úkor dostupnosti liečby ochorení.

slovakia

left justify in out

"Súhlasíme, že sa v zdravotníctve plytvá a je potrebné efektívne vynakladať finančné prostriedky. Chýbajúce financie v sektore však v žiadnom prípade nesmie pocítiť samotný pacient," povedala prezidentka AOPP Mária Lévyová. Podľa Kočana je prioritou, aby sa ozdravný plán pacientov nedotkol a mali dostupnú liečbu.

 

AOPP ako najväčšia strešná pacientska organizácia požiadala VšZP o podporu pri jej zaradení do kategorizačných komisií. 

 

Pacienti by sa tak dostali k procesu, v ktorom sa rozhoduje o preplácaní liekov či zdravotníckych pomôcok. VšZP jej sľúbila podporu, spolu so záväzkom, že jednotlivé kroky z ozdravného plánu s asociáciou, ako aj so špecializovanými pacientskymi organizáciami, bude prerokovávať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies