Pacientovi v nemocnici v Colorade robia testy na ebolu, má jej príznaky

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 13:11 • 2 min
Pacientovi v nemocnici v Colorade robia testy na ebolu, má jej príznaky

DENVER - Testy na ebolu robia dnes pacientovi v izolovanej časti nemocnice v americkom štáte Colorado, keďže sa uňho prejavili symptómy tejto nebezpečnej nákazlivej choroby. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Pacient, ktorý nebol identifikovaný a pokladajú ho za málo rizikového, nedávno cestoval do krajiny postihnutej ebolou. V stredu večer, keď ochorel, ho previezli do zdravotníckeho centra Medical Center of the Rockies približne 80 kilometrov severne od coloradskej metropoly Denver.
     

Ministerstvo zdravotníctva a životného prostredia v Colorade oznámilo, že výsledky testov očakáva v priebehu dnešného predpoludnia (miestneho času). Ministerstvo dodalo, že pacienta testujú aj v súvislosti s inými chorobami.
     

V Spojených štátoch sa na ebolu liečilo počas vlaňajšej epidémie v západnej Afrike najmenej desať ľudí - štyrom diagnostikovali chorobu na americkej pôde. Epidémia v západnej Afrike usmrtila minulý rok vyše 10.000 ľudí, prevažne v Libérii, Sierre Leone a Guinei.
     

Známi sú iba dvaja ľudia, ktorí sa vírusom eboly nakazili v Spojených štátoch. V oboch prípadoch išlo o zdravotné sestry, ktoré liečili pacienta s ebolou z Libérie, ktorý ochorel počas návštevy rodiny v texaskom Dallase. Tento muž, Thomas Duncan, zomrel vlani v októbri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies