Pacientov s koronavírusom vyliečia kmeňové bunky, tvrdí po testovaní čínsky lekár

NETKY.SK • 18 Marec 2020, 23:30 • 2 min
Pacientov s koronavírusom vyliečia kmeňové bunky, tvrdí po testovaní čínsky lekár

"Našiel som spôsob, ako vyliečiť koronavírus", tvrdí lekár z čínskeho Wu-chan Tung-čcheng Wu. Svoju metódu, kedy nakazeným pacientom vmiešajú do krvného obehu kmeňové bunky, testoval na deviatich ľuďoch, ktorí sa nakazili chorobou Covid-19, ktorú koronavírus spôsobuje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Wu testy vykonal na poväčšinou starších ľuďoch, ktorí sa ponúkli ako dobrovoľníci. Pacienti mali problémy s dýchaním a boli pozitívne testovaní na koronavírus. Lekár im priamo do krvného obehu vpravil injekciu kmeňových buniek a počas niekoľkých dní sa všetci pacienti uzdravili, uviedol Daily Mail.

 

 

Pozitívne správy

"Môžeme potenciálne zachrániť tisícky životov, takže výsledky testov nám pochopiteľne urobili radosť," uviedol Wu.

 

"Avšak teraz musíme dokončiť klinické testy, aby sme si potvrdili, či je liečba kmeňovými bunkami proti nákaze bezpečná a účinná," dodal.

 

Wu-chan, v ktorom laboratórium doktora Wu sídli, je mestom, kde sa nový typ koronavírusy objavil prvýkrát. V Číne je doteraz registrovaných takmer 81-tisíc prípadov nákazy a zomrelo tu cez 3200 ľudí. Celosvetovo sa počet prípadov nakazenia vyšplhal takmer na 210-tisíc.

 

 

Čaká sa na súhlas USA

Wu sa pustil do testov potom, čo ich v súvislosti s koronavírusom čínska vláda povolila súkromným klinikám.

 

Liek na koronavírus? Francúzsky vedec uverejnil úspešné výsledky

 

Vládnuci komunisti dokonca podporili výskumy finančne. Lekár z Wu-chan spolupracuje s americkou firmou Blue Horizon International, a práve v Spojených štátoch teraz bude žiadať o súhlas pre klinické testy.

 

Kmeňové bunky majú schopnosť sa deliť a premeniť na iný bunkový typ. Tým umožňujú telu vytvoriť si nové bunky a opraviť poškodené časti tela. Môžu tiež pomôcť opraviť poškodené tkanivo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies