Pacientov na urgentoch cez sviatky pribúda

NETKY.SK • 18 Apríl 2014, 13:56 • 2 min
Pacientov na urgentoch cez sviatky pribúda

BRATISLAVA - Počas veľkonočných sviatkov zvykne, podobne ako počas iných sviatkov v roku, podľa hovorkyne Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petry Stano Maťašovskej pribúdať pacientov na centrálnych príjmoch.

slovakia

left justify in out

"Z tohto dôvodu sa môže v menej závažných prípadoch predĺžiť čas čakania pred ambulanciami urgentných príjmov," avizovala.
     

Poskytovanie urgentnej zdravotnej starostlivosti bude v UNB počas veľkonočných sviatkov zabezpečené v plnom rozsahu. Hovorkyňa priblížila, že okrem zvyčajných zdravotných problémov sa viac ako inokedy vyskytujú zažívacie ťažkosti spojené najmä s vracaním a hnačkami, komplikácie zo zvýšenej konzumácie alkoholu a pribúdajú aj úrazy.
     

Na pacientov sú pripravení aj v bratislavskej Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. "V ambulanciách Oddelenia urgentného príjmu sa počas veľkonočných sviatkov postará o deti päť lekárov v pediatrických ambulanciách a jeden chirurg počas dňa, v noci traja pediatri a jeden chirurg," povedala hovorkyňa zariadenia Dana Kamenická.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona