Pacientov na respiračné choroby pribúda

NETKY.SK • 27 November 2015, 14:47 • 2 min
Pacientov na respiračné choroby pribúda

BRATISLAVA - Chorých na akútne respiračné ochorenia (ARO) je viac ako v predchádzajúcom týždni, oproti minulému týždňu chorobnosť stúpla o 6,8 percenta.

slovakia

left justify in out

Najviac chorých bolo v tomto týždni v Bratislavskom kraji, najmenej hlásia v Košickom kraji. Najčastejšie respiračné ochorenia postihli deti do päť rokov. Agentúru SITA o tom informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.


Komplikovaný priebeh ochorení sa prejavil u 955 osôb, čo je 2,2 percenta zo všetkých ARO. Medzi najčastejšie komplikácie patrili zápaly prínosových dutín (544), zápaly stredného ucha (227) a zápaly pľúc (184). Ochorenia hlásilo 60 percent lekárov pre deti a dorast a 48 percent praktických lekárov pre dospelých.
Na chrípku a chrípke podobné ochorenia bolo v tomto týždni hlásených 3 790 chorých, čo predstavuje 8,6 percenta z celkového počtu hlásených ARO. Najvyššia chorobnosť bola zaznamenaná v Nitrianskom kraji, najnižšia v Bratislavskom. Najviac chrípka postihla deti do päť rokov. V tomto kalendárnom týždni nebol hlásený žiadny prípad ochorenia SARI.


Pre chorobu zavreli päť materských škôl, po jednej v Banskobystrickom, v Trnavskom, v Nitrianskom, v Prešovskom a v Košickom kraji. Pre chorobu zatvorili aj tri základné školy, dve v Trenčianskom kraji a jednu v Prešovskom kraji.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies