Pacientka zomrela po zápale slepého čreva, obvinili troch lekárov z Prešova!

NETKY.SK • 11 Október 2013, 09:11 • 2 min
Pacientka zomrela po zápale slepého čreva, obvinili troch lekárov z Prešova!

BRATISLAVA - Troch lekárov z Prešova obvinili za smrť pacientky († 42), informuje denník Plus jeden deň. Zomrela po banálnom zápale slepého čreva.

slovakia

left justify in out

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a neskôr i polícia však podľa denníka Plus jeden deň potvrdili, že Ivetu zabila nesprávna lekárska diagnóza. Troch lekárov z gynekológie v monobloku v prešovskej nemocnici pred pár dňami obvinili z usmrtenia.
Ivetu Sučkovú z Tulčíka hospitalizovali na prešovskej gynekológii v nedeľu večer 29. apríla minulého roka. Žena, ktorej už skôr diagnostikovali nález na maternici, totiž začala mať ukrutné bolesti. Na gynekológii s nimi pretrpela celú noc i pondelok. Večer jej teplota vystúpila nad 40 stupňov. Hoci chirurgovia opakovane odporučili urgentné CT vyšetrenie brucha, Ivetu naň podľa denníka Plus jeden deň objednali až o neuveriteľných 15 hodín neskôr. To však už bolo neskoro. V pondelok večer Ivete zlyhával obeh, oživovali ju a okamžite operovali. Lenže to sa jej už hnis rozlial do vnútorností. 

„Pre zápal slepého čreva komplikovaný odumretím, infekciou a prederavením nebolo možné po ukončení operácie uzatvoriť brušnú dutinu,“ konštatoval Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. V stredu po ďalšej operácii žena zomrela. Úrad, na ktorý sa obrátili Ivetini príbuzní, ešte vlani na jeseň potvrdil, že lekári nesprávne určili diagnózu a nemocnici uložil pokutu štyritisíc eur. Zdravotnícke zariadenie však doteraz nikoho nepotrestalo. Podľa hovorkyne Renáty Cenkovej zorganizovali seminár s odborníkmi a nemocnica nie je povinná prijať žiadne ďalšie opatrenia. „Keď som ju navštívila na gynekológii, vyzerala hrozne. Hnis sa jej tlačil cez oči,“ spomína sestra Mária. „Lekári sú vinní. Keby ju boli hneď operovali, bola by ešte medzi nami,“ plače matka Mária (71). Rodina podala trestné oznámenie a polícia prípad pred niekoľkými dňami uzavrela. „Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie proti trom lekárom pre prečin usmrtenia,“ informoval policajný hovorca Daniel Džobanik. Obvinení podali sťažnosť, rozhodovať bude krajská prokuratúra. Ak im dokážu vinu, hrozí im päťročné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies