Pacientka zo Saudskej Arábie sa vyliečila z MERSu

NETKY.SK • 31 Október 2014, 07:50 • 2 min
Pacientka zo Saudskej Arábie sa vyliečila z MERSu

VIEDEŇ - Saudskoarabskú pacientku, ktorú v septembri hospitalizovali na izolačnom oddelení jednej z viedenských nemocníc ako prvú v Rakúsku s diagnózou blízkovýchodného respiračného syndrómu (MERS), prepustili dnes ako vyliečenú z nemocničného zariadenia.

slovakia

left justify in out

Tri ostatné testy už nepreukázali prítomnosť vírusu v organizme, informoval verejnoprávny rakúsky rozhlas ORF. Ošetrujúci lekár Christoph Wenisch vyjadril nad rýchlosťou uzdravenia radosť a pripomenul, že žene podávali od začiatku antivirálne preparáty a podrobili ju špeciálnej podpornej terapii. Napriek značnej infekčnosti ochorenia sa od ženy nikto nenakazil.
      

Koronavírusom, ktorý spôsobuje MERS a ktorý sa podľa predpokladov môže na ľudí prenášať z tiav, sa od jeho objavenia na Blízkom východe v roku 2012 infikovalo okolo 850 ľudí, z nich viac ako 300 zomrelo. Táto vírusová infekcia vyvoláva okrem iného ťažký zápal pľúc. V Európskej únii sa dosiaľ vyskytlo 12 "dovezených" prípadov MERS. Pri patričných ochranných opatreniach však lekári považujú nebezpečenstvo ďalšieho prenosu z človeka na človeka za malé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies