Pacient dolámal sestre prst, hrozí mu až 10 rokov

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 11:04 • 2 min
Pacient dolámal sestre prst, hrozí mu až 10 rokov

BRATISLAVA - Polícia vyšetruje okolnosti, za akých došlo k zraneniu zdravotnej sestry v bratislavskej nemocnici na Mickiewiczovej ulici z nedele na pondelok (5. - 6. mája). Uviedla to bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

slovakia

left justify in out

Podľa doteraz vykonaných vyšetrovacích úkonov 49-ročná zdravotná sestra utrpela poranenie článkov prsta s predpokladanou dobou liečenia 42 dní potom, čo pracovníci Rýchlej zdravotníckej pomoci priviezli do ambulancie poraneného pacienta. Pacient sa mal správať  počas celej doby vyšetrenia mimoriadne agresívne a vulgárne.

"Keď zdravotná sestra otvorila dvere do ambulancie, podľa doterajších zistení mal k nej pacient priskočiť zozadu, naraziť do nej a rukou jej vykĺbiť a poraniť prst na ruke. Po ošetrení pacienta nemocničným personálom policajti podozrivého muža obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie," uviedla Kurucová.

Dodala, že po vykonaní potrebných úkonov bol podozrivý 41-ročný Michal z Bratislavy prepustený. Vec je naďalej v štádiu vyšetrovania, pričom policajti robia všetky potrebné úkony smerujúce k objasneniu tohto činu. Vyšetrovateľ z Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví. V prípade obvinenia a preukázania viny na súde mužovi hrozí trest odňatia slobody na štyri až 10 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies