Páchateľovi masakru v kostole v Charlestone hrozí trest smrti

NETKY.SK • 4 September 2015, 06:41 • 2 min
Páchateľovi masakru v kostole v Charlestone hrozí trest smrti

COLUMBIA - Páchateľovi júnového masakru v černošskom kostole v americkom Charlestone hrozí trest smrti. Vyplýva to zo žiadosti, ktorú vo štvrtok podala prokurátorka amerického štátu Južná Karolína, napísala v noci nadnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra žiadosť o vynesenie trestu smrti odôvodňuje tým, že pri incidente zomreli viac než dvaja ľudia a životy ďalších boli vystavené ohrozeniu. Mladý beloch, 21-ročný Dylann Roof, je okrem iného obvinený z deväťnásobnej vraždy, pokusu o vraždu, nepovolenej držby strelnej zbrane a rasisticky motivovaných trestných činov. Z týchto obvinení by sa mal zodpovedať na súdnom pojednávaní v októbri.


Dylanna Storma Roofa zadržali krátko po streľbe zo 17. júna, kedy v kostole v centre Charlestonu zastrelil deväť ľudí. Veľká porota štátu Južná Karolína voči nemu koncom júna vzniesla celkovo 33 federálnych obvinení.


Podľa svedkov mladík počas útoku kričať rasistické urážky, pričom všetci deviati zastrelení boli Afroameričania. Predtým sa nechal fotografovať s vlajkou Konfederácie, ktorá pre mnohých Američanov symbolizuje otroctvo a rasizmus.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona