Páchateľov žilinskej masakry postavia pred súd po 15 rokoch

NETKY.SK • 9 November 2013, 06:20 • 2 min
Páchateľov žilinskej masakry postavia pred súd po 15 rokoch

BRATISLAVA - Po 15 rokoch od výbuchu telefónnej búdky v Žiline, ktorý si vyžiadal tri ľudské životy, pôjdu podozriví páchatelia pred súd. Upozornila na to televízia Markíza v dnešných Televíznych novinách.

slovakia

left justify in out

Podľa prokuratúry má výbuch na svedomí niekdajší žilinský mafiánsky bos František S. a jeho komplici. "Prokurátor podal dnes obžalobu na Františka S. pre pokus trestného činu vraždy a pre trestný čin všeobecného ohrozenia," povedala Markíze hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Obžalobu podávajú na Františka S. a štyroch ďalších komplicov, podrobnosti však nezverejňujú. Bývalý bos žilinského podsvetia si už podľa Markízy odpykáva trest za krátenie dane. Ako Markíza pripomína, explózia otriasla Žilinou 9. júla 1998. "Nástražný výbušný systém rozmetal telefónnu búdku s 21-ročným mladíkom, ktorý v nej telefonoval do Bratislavy niekdajšiemu zamestnancovi ministerstva vnútra. Nálož však zasiahla aj náhodný manželský pár, ktorý si pred chvíľou vybavil v banke pôžičku," informovala Markíza. Polícia podľa televízie Markíza Františka S. obvinila bez akýchkoľvek detailov už v roku 2010.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies