Páchateľov hromadného znásilnenia v Indii odsúdili na smrť obesením!

NETKY.SK • 13 September 2013, 11:27 • 2 min
Páchateľov hromadného znásilnenia v Indii odsúdili na smrť obesením!

NAÍ DILLÍ - Štyroch páchateľov hromadného znásilnenia mladej indickej študentky odsúdili dnes v Nai Dillí na smrť obesením. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním na jedného z obhajcov.

slovakia

left justify in out

Špeciálny súd usvedčil štvoricu mužov z chladnokrvnej vraždy a na záver procesu odmietol žiadosť ich obhajcov o udelenie miernejšieho trestu. Podľa správ indických médií jeden z odsúdených po vynesení rozsudku v súdnej sieni skolaboval.  Verdikt musí ešte potvrdiť vyšší súd v Naí Dillí. Odsúdení sa následne môžu postupne odvolať až na najvyšší súd a napokon požiadať o prezidentskú milosť. Definitívne uzavretie prípadu tak môže potrvať aj niekoľko rokov.

Súd uznal mužov za vinných už v utorok a prokuratúra požiadala o ich odsúdenie na smrť. Obhajoba trvala na nevine obžalovaných a tvrdila, že ich priznania boli vynútené násilím.  Pri identifikácií páchateľov pomohol priateľ 23-ročnej študentky, ktorý bol vlani v decembri nedobrovoľným svedkom znásilnenia v autobuse. 

Brutálne znásilnenie ženy, ktorá o dva týždne podľahla vážnym vnútorným zraneniam, vyvolalo vlnu protestov v celej Indii, ako aj hnev zo zlého zaobchádzania so ženami a rozšírenia sexuálneho obťažovania a znásilňovania v krajine. Čoraz častejšie sa ozývali výzvy na popravenie páchateľov, ktoré vyslovovali príbuzní obete i indickí politici.

Piaty predpokladaný člen skupiny násilníkov sa obesil vo väzenskej cele. Šiesteho, mladistvého, uznali vinným v auguste a hrozí mu maximálny trest troch rokov v polepšovni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies