Páchatelia ukradli z áut doklady, hodinky i notebook

NETKY.SK • 17 August 2011, 15:48 • 2 min
Páchatelia ukradli z áut doklady, hodinky i notebook

Páchatelia ukradli z áut doklady, hodinky i notebook - Krimi Banskobystrická polícia bola v utorok (16. 8.

slovakia

left justify in out

img

Banskobystrická polícia bola v utorok (16.8.) v podvečerných hodinách privolaná na parkovisko obchodného centra na ulici Na Troskách. Neznámy páchateľ sa tu vlámal do motorového vozidla Peugeot Boxer, na ktorom vypáčil zámok na spolujazdcových dverách a následne ukradol hnedú koženkovú kapsičku s rôznymi osobnými dokladmi. Vo vozidle sa však nachádzali aj iné cenné veci, ktoré neznámy zlodej ukradol.
      Ako TASR priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, z auta si odniesol aj dvoje hodinky a rôzne iné veci. Majiteľovi z Liptovského Mikuláša vznikla celková škoda približne 1100 eur.
      K vlámaniu do vozidla došlo približne v tom istom čase tiež na Zvolenskej ulici v Banskej Bystrici. Na parkovisku pred predajňami ukradol neznámy páchateľ z uzamknutého osobného motorového vozidla Honda Civic tašku s notebookom aj s nabíjačkou k počítaču a USB kľúčom. Vo vozidle sa nachádzala aj nabíjačka k mobilnému telefónu a externá DVD napaľovačka. Majiteľovi spôsobil páchateľ krádežou škodu 860 eur.
      "V obidvoch prípadoch sme už začali trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. Páchateľovi takéhoto skutku hrozí trest odňatia slobody až na dva roky."
      Vašková pokračovala, že polícia vyzýva občanov, aby pri odchode od svojho vozidla skontrolovali aj fyzicky, či je riadne uzamknuté a nespoliehali sa len na centrálne uzamykanie. Občania by si tiež nemali nechávať vo vozidle na viditeľnom mieste žiadne cenné veci či osobné doklady. Rôzne tašky či kapsičky môžu lákať zlodejov. "Vozidlá odporúčame parkovať na strážených a osvetlených parkoviskách. Ak už dôjde k vykradnutiu vozidla, je veľmi dôležité ničoho sa nedotýkať, nesadať do vozidla, aby sa nezničili stopy, ktoré môžu pomôcť identifikovať páchateľa," dodala hovorkyňa.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies