Páchatelia skončili v rukách polície

NETKY.SK • 12 Júl 2014, 18:35 • 2 min
Páchatelia skončili v rukách polície

GALANTA - Polícia zadržala dvojicu mužov, ktorá je podozrivá z trestnej činnosti v okrese Galanta.

slovakia

left justify in out

V obci Mostová zmizol koncom júna zo spoločných priestorov bytovky bicykel a značková športová obuv. V ten istý deň v obci Čierny Brod ukradol zlodej z bytovky dva bicykle a športovú obuv. V Galante niekto otvoril vchodové dvere na bytovke, čo páchateľ využil a aj odtiaľ ukradol bicykel. Ďalší prípad sa stal 1. júla o piatej ráno. Pomocou pravého kľúča sa dostal páchateľ v obci Čierny Brod do bytového domu a následne do bytu, odkiaľ ukradol šperky, tablet, peňaženku s dokladmi a platobnou kartou. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová.
      

"Policajti kriminálnej polície sa zakrátko dostali podozrivým na stopu a zo všetkých uvedených krádeží vyšetrovateľ obvinil 22-ročného Lukáša z Galanty. Obvinený je aj z porušovania domovej slobody," uviedla hovorkyňa a dodala, že v prípade krádeže platobnej karty obvinil vyšetrovateľ aj jeho komplica, 30-ročného Adriána z Galanty. Po ukradnutí karty vykonali v byte obvineného Adriána neoprávnenú finančnú transakciu, pričom si na hráčske konto previedli 780 eur.
      

Podľa ďalších slov Kredatusovej celkovo páchatelia spôsobili majiteľom škodu za viac ako 4000 eur. "Vzhľadom na to, že obvinený Lukáš bol viackrát súdne trestaný za majetkovú trestnú činnosť, spracoval vyšetrovateľ podnet na jeho väzobné stíhanie. Obvinený Adrián je stíhaný na slobode. V prípade uznania viny im hrozí niekoľkoročné väzenie," konštatovala policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies