Páchateľa útoku pri mešite na severe Londýna obvinili z vraždy súvisiacej s terorizmom

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 14:47 • 2 min
Páchateľa útoku pri mešite na severe Londýna obvinili z vraždy súvisiacej s terorizmom

LONDÝN - Britské úrady dnes obvinili 47-ročného Darrena Osborna z vraždy a pokusu o vraždu súvisiacich s terorizmom. Osborne podľa obvinenia v noci z 18. na 19. júna zaútočil dodávkovým vozidlom na dav moslimských veriacich v blízkosti mešity a moslimského centra na severe Londýna. Priamo na mieste zomrel jeden človek a desať utrpelo zranenia.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Londýnska polícia dala smrť 51-ročného Makrama Aliho do súvislosti s útokom pred moslimským centrom. Muž podľahol "mnohopočetným zraneniam" po tom, čo dodávka vrazila do moslimských veriacich v čase, keď bolo okolie plné ľudí vychádzajúcich z mešity aj z centra po modlitbách pri príležitosti ramadánu.

 

Aliho postihol pred centrom v pondelok 19. júna skoro ráno zdravotný problém a práve ho ošetrovali, keď došlo k útoku dodávkou. Polícia označila prípad za teroristický útok namierený proti moslimom.

 

Osborna, ktorý žil vo Walese, zatkli pre niekoľko obvinení vrátane prípravy teroristického činu alebo navádzania naň. Jeho rodina uviedla, že už dlho bol "problémový".

 

Útok zvýšil napätie v britskej metropole Londýn, ktorý za posledné tri mesiace zažil tri útoky extrémistov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona