Páchateľa útokov na kaviareň a synagógu pochovali na predmestí Kodane

NETKY.SK • 20 Február 2015, 17:04 • 2 min
Páchateľa útokov na kaviareň a synagógu pochovali na predmestí Kodane

KODAŇ - Páchateľa víkendových útokov na kodanskú kaviareň a synagógu pochovali dnes na predmestí Kodane. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na správy dánskych médií.

slovakia

left justify in out

Omara Abdela Hamida el-Husseina uložili do hrobu na moslimskom cintoríne v meste Bröndby na predmestí Kodane. Predtým sa konal krátky smútočný obrad v kodanskej mešite. 
     

Podľa odhadov polície sa na pohrebe zúčastnilo asi 500 ľudí, prevažne mladých mužov. Mnohí odmietali odpovedať na otázky novinárov.
     

"Je to tragédia pre všetkých zúčastnených. Sme tu len preto, aby sme vyjadrili podporu rodine," uviedol nemenovaný účastník pre televíziu TV2. Ďalší vyjadril pochybnosti, či bol páchateľom kodanských útokov skutočne el-Hussein. 
     

Niektorí z mladíkov zhromaždených pred mešitou, kde sa konal smútočný obrad, vykrikovali "Alah je veľký", keď okolo nich prechádzalo auto s telom el-Husseina. 
     

V Dánsku narodený syn palestínskych rodičov najskôr v sobotu vypálil desiatky výstrelov na kodanskú kaviareň a kultúrne centrum Krudttönden. Zastrelil pritom filmára Finna Nörgaarda a zranil troch policajtov. 
     

O niekoľko hodín neskôr zastrelil pred kodanskou Veľkou synagógou člena židovskej strážnej služby a zranil dvoch policajtov. V nedeľu skoro ráno el-Hussein zahynul počas prestrelky s členmi špeciálneho komanda.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona