Páchateľ zastrelil policajta a policajtku, je na úteku

NETKY.SK • 9 Október 2016, 09:07 • 2 min
Páchateľ zastrelil policajta a policajtku, je na úteku

PALM SPRINGS - Dvoch policajtov v kalifornskom meste Palm Springs, pokúšajúcich sa vyriešiť rodinnú hádku, v sobotu zastrelil muž, s ktorým sa príslušníci polície práve rozprávali, ale muž zrazu vytiahol zbraň a začal na nich strieľať.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP s odvolaním na mestského policajného šéfa Bryana Reyesa.

 

Tretí policajt utrpel pri incidente zranenia a je hospitalizovaný. Totožnosť páchateľa zatiaľ nie je známa.

Príslušníci americkej špeciálnej zásahovej jednotky SWAT rýchlo obkľúčili dom, kde k streľbe došlo, a úrady v sobotu neskôr oznámili, že strelec sa zrejme zabarikádoval vo vnútri. Príslušníci SWAT uzavreli inak pokojnú mestskú štvrť a nariadili obyvateľom, aby sa zamkli doma, nevychádzali von a otvorili len polícii.

 

"Bola to len rodinná výtržnosť, ale muž sa uchýlil k streľbe na malú skupinu strážcov poriadku v meste," uviedol mestský policajný šéf Reyes na tlačovej konferencii.

 

Reyes, takmer v slzách, oznámil mená zastrelených kolegov - boli to Jose "Gil" Gilbert Vega a Lesley Zerebnyová.

 

Zerebnyová (27) slúžila na policajnom oddelení približne 18 mesiacov a len nedávno sa vrátila z materskej dovolenky. Jej dcéra má teraz štyri mesiace. Vega, otec ôsmich detí, bol 35-ročný policajný veterán, ktorý plánoval v decembri odísť do dôchodku. V sobotu už pracoval nadčas. Meno zraneného policajta neoznámili.

 

Reyes ešte dodal, že trojica policajtov stála neďaleko vchodových dverí a rozprávala sa s mužom, "pričom sa snažila s podozrivým vyjednávať", keď ten náhle začal strieľať.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies