Páchateľ výbuchu v Tchaj-peji je v kritickom stave v nemocnici

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 14:01 • 2 min
Páchateľ výbuchu v Tchaj-peji je v kritickom stave v nemocnici

TCHAJ-PEJ - Predpokladaným páchateľom výbuchu, ku ktorému došlo vo štvrtok vo vozni osobného vlaku v taiwanskej metropole Tchaj-pej, bol 55-ročný muž. Podľa agentúry DPA o tom informovala miestna polícia.

slovakia

left justify in out

Vysvetlila, že k tomuto záveru dospela na základe porovnania odtlačkov prstov na zvyškoch výbušného zariadenia a odtlačkov na batohu zanechanom na mieste činu. Ako s odvolaním sa na políciu spresnila taiwanská tlačová agentúra CNA, 55-ročného Lin Jing-čchanga videli svedkovia v blízkosti výbušného zariadenia tesne predtým, ako došlo k explózii. Muž je momentálne v kritickom stave hospitalizovaný v miestnej nemocnici.

 

Výbuch nastal o 22.00 h miestneho času (16.00 h SELČ), asi dve minúty predtým, ako vlak zastavil v tchajpejskej stanici Sung-šan. Nálož bola vyrobená zo 47 centimetrov dlhej rúrky s priemerom šesť centimetrov a našla sa vo vozni. Časti z nej polícia objavila aj popri trati v blízkosti Sung-šanu. Pri výbuchu bolo zranených najmenej 25 ľudí, ktorí utrpeli popáleniny a nadýchali sa splodín horenia. Stav piatich z nich je kritický, uviedla dnes polícia.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies