Páchateľ v Košiciach poškodil vchod ústavného súdu

NETKY.SK • 3 December 2016, 14:46 • 2 min
Páchateľ v Košiciach poškodil vchod ústavného súdu

KOŠICE - K narušeniu objektu Ústavného súdu v Košiciach došlo v noci zo včera na dnes. Informáciu agentúre SITA poskytla dnes popoludní hovorkyňa ÚS Martina Ferencová.

slovakia

left justify in out

„Kancelária Ústavného súdu Slovenskej republiky informovala, že došlo k narušeniu objektu ústavného súdu v noci z 2. na 3. decembra. Bol poškodený vchod z Hlavnej ulice č. 110.,“ uviedla Ferencová.


Podľa Ferencovej vďaka rýchlej reakcii a profesionálnemu prístupu príslušníkov Úradu pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ako aj príslušníkov Polície Slovenskej republiky bolo ďalším škodám na majetku a prípadnému vniknutiu neoprávnenej osoby do objektu ústavného súdu zabránené.


Prípad je aktuálne v štádiu vyšetrovania Policajným zborom Slovenskej republiky. Poškodenie dverí ÚS potvrdil aj košický krajský hovorca polície Alexander Szabo. Informoval, že v súvislosti s tým bol zadržaný 40-ročný muž, ktorého polícia umiestnila do cely predbežného zaistenia. Prípad prevzal vyšetrovateľ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies