Páchateľ útoku v Charlottesville má temnú minulosť, týral svoju postihnutú matku

NETKY.SK • 15 August 2017, 12:47 • 2 min
Páchateľ útoku v Charlottesville má temnú minulosť, týral svoju postihnutú matku

CHARLOTTESVILLE - Útočníka, ktorý cez víkend opakovane narážal autom do účastníkov antirasistickej demonštrácie v Charlottesville, v minulosti zadržali za to, že svoju matku ohrozoval nožom a vyhrážal sa jej.

slovakia

left justify in out

Pri vyčíňaní na demonštrácii zabil dvadsaťročný James Alex Fields jednu ženu a ďalším 19 ľuďom spôsobil zranenia. Jeho matka Samantha Bloom, ktorá je telesne postihnutá a pripútaná na invalidný vozík, ho v minulosti viackrát nahlásila na polícii, píše s odvolaním sa na sprístupnené záznamy z policajnej linky 911 agentúra AP.

Jeden z prípadov sa stal v roku 2011, keď Fields svoju matku udrel do hlavy a zamkol ju v kúpeľni po tom, ako ho kritizovala, že príliš veľa času trávi hraním počítačových hier.

Podľa Fieldsovho bývalého učiteľa Dereka Weimera bol útočník z Charlottesville priemerným študentom, ale veľmi sa zaujímal o vojenskú históriu, Adolfa Hitlera a nacistické Nemecko. Podľa jeho slov mal "hlboko zakorenené radikálne názory na rasu". V mladosti mu diagnostikovali schizofréniu, na ktorú sa liečil.

Jeho bývalý spolužiak sa americkým médiám zveril aj s tým, že keď boli v roku 2015 na školskom výlete vo viacerých európskych krajinách, o Francúzoch sa Fields vyjadroval ako o menejcennom národe, ale na návštevu Nemecka sa tešil a hovoril o tejto krajine ako o svojej "domovine".
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona