Páchateľ útoku nožom v nákupnom stredisku v Poľsku sa priznal

NETKY.SK • 21 Október 2017, 16:56 • 2 min
Páchateľ útoku nožom v nákupnom stredisku v Poľsku sa priznal

VARŠAVA - Muž, ktorý v piatok útočil nožom na návštevníkov nákupného strediska v južnom Poľsku, sa k tomuto činu priznal. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie prokurátora s tým, že páchateľ je obvinený z vraždy a pokusu o vraždu.

slovakia

left justify in out

Muž útočil v piatok podvečer nožom na ľudí v nákupnom stredisku VIVO! v meste Stalowa Wola, zabil jednu osobu a osem zranil. Spacifikovali ho ľudia z nákupného strediska, následne ho zatkli privolaní policajti a odviedli do väzby. Regionálny prokurátor Janusz Woznik uviedol, že 27-ročný páchateľ obvinil zo zodpovednosti za vlastné problémy spoločnosť. Mladíkovi hrozí doživotný trest odňatia slobody.

 

V nákupnom stredisku vyčíňal vo Varšave mladík s nožom. Zomrela 1 žena a 7 osôb je zranených

 

"Pri tomto útoku nie je teroristický alebo ideologický kontext, skôr tu ide o jeho zlý psychický stav," zhodnotil ešte v piatok večer Šéf regionálnej polície Krzysztof Pobuta. Hovorca polície Mariusz Ciarka uviedol, že útočník, občan Poľska, nebol v čase spáchania činu pod vplyvom alkoholu.

 

Zranených hospitalizovali v nemocniciach v mestách Stalowa Wola, Tarnobrzeg a Sandomierz. Zraneniam neskôr v nemocnici podľahla 50-ročná žena. Muž pobodal celkovo päť žien a štyroch muži vo veku od 18 do 50 rokov. Štyroch zranených operovali, pričom dvaja z nich sú v kritickom stave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona