Páchateľ streľby v Dallase slúžil ako vojak v Afganistane

NETKY.SK • 9 Júl 2016, 07:59 • 2 min
Páchateľ streľby v Dallase slúžil ako vojak v Afganistane

DALLAS - Muž podozrivý zo streľby na policajtov v americkom Dallase bol identifikovaný ako 25-ročný Micah Johnson.

slovakia

left justify in out

Polícia ho po neúspešnom vyjednávaní zneškodnila za použitia bombovej nálože prinesenej robotom.

 

Podľa americkej armády Johnson v minulosti slúžil ako vojak v Afganistane, informovala agentúra AP.

 

Podľa amerických médií Micah Johnson pochádzal z mesta Mesquite, ktoré leží na východe aglomerácie texaského Dallasu. Policajti už vykonali prehliadku v jeho bydlisku a zaistili dôkazový materiál.

 

Stanica CNN uviedla, že Johnson nemal doposiaľ žiadny záznam v trestnom registri a nie je známe, že by udržiaval kontakty s extrémistami. Televízia zverejnila aj údajnú fotku podozrivého, na ktorej vidno mladého bradatého černocha oblečeného v odeve v africkom štýle.

 

Podľa stanice ABC News Johnson bol vyučeným tesárom a murárom a až do minulého roku bol príslušníkom záložných jednotiek armády USA.

 

Pri streľbe, ku ktorej došlo v noci nadnes počas protestnej akcie v centre Dallasu, zahynulo päť policajtov. Zranenia utrpeli ďalší siedmi príslušníci polície a dvaja civilisti.

 

Muž podozrivý zo streľby počas vyjednávania vyhlásil, že ho rozhnevali nedávne prípady zastrelenia černochov americkými policajtmi. Podľa vlastných slov chcel zabiť belochov, predovšetkým bielych policajtov. Zdôraznil tiež, že konal na vlastnú päsť a nebol v spojení so žiadnou skupinou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies