Páchateľ prepadnutia banky v Příbrame putoval do väzby

NETKY.SK • 30 December 2018, 18:22 • 2 min
Páchateľ prepadnutia banky v Příbrame putoval do väzby

PŘÍBRAM - Okresný súd v Příbrame rozhodol v nedeľu o uvalení väzby na 28-ročného muža, ktorý v piatok na tamojšom Masarykovom námestí prepadol banku a približne tri hodiny v nej zadržiaval niekoľko rukojemníkov. Informovali o tom portály Novinky.cz a Blesk.cz.

slovakia

left justify in out

Žalobca navrhoval vzatie do väzby zo všetkých troch dôvodov, ktoré umožňuje trestný poriadok: z obavy, že by sa mohol obvinený vyhýbať trestnému stíhaniu, ovplyvňovať svedkov a prípadne pokračovať v trestnej činnosti. Na vzatie do väzby stačí jeden z uvedených dôvodov.

 

Trestné stíhanie muža sa začalo v sobotu, keď prebehol aj jeho výsluch. Je obvinený z toho, že v piatok držal ozbrojený krátkou strelnou zbraňou v pobočke UniCredit Bank najskôr deväť rukojemníkov - dvoch zamestnancov banky a sedem klientov, jedného zákazníka prepustil ešte pred príchodom zásahovej jednotky. Trestné stíhanie sa týka práve držania rukojemníkov, za čo mu hrozí až 12 rokov väzenia.

 

Rukojemnícka dráma v českej banke: Ozbrojený muž sa zabarikádoval, v banke drží osem ľudí

 

Situáciu nakoniec vyriešili príslušníci Útvaru rýchleho nasadenia (URNA) a muža, ktorý bol ľahko zranený, zadržali.

Muž podľa skorších informácií polície celú akciu podnikol preto, že chcel podať trestné oznámenie prostredníctvom médií.

 

Banku si údajne vybral náhodne. Pri vstupe do pobočky podľa kriminalistov raz vystrelil do stropu. V minulosti sa už dopustil drobnej trestnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies