Pötsch: Prioritou Volkswagenu je získať späť stratenú dôveru

NETKY.SK • 11 December 2015, 12:08 • 2 min
Pötsch: Prioritou Volkswagenu je  získať späť stratenú dôveru

WOLFSBURG - Volkswagen (VW) potrebuje získať späť dôveru, ktorú stratil pre manipulácie s hodnotami emisií dieselových motorov. Vyhlásil to predseda dozornej rady nemeckého automobilového koncernu Hans Dieter Pötsch. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Najväčšou európskou automobilkou otriasa obrovský emisný škandál. Americká Agentúra na ochranu životného prostredia (EPA) totiž v septembri obvinila VW, že nainštaloval do 482.000 dieselových áut vyrobených v rokoch 2009 až 2015 softvér, ktorý počas testovania umožňoval zamaskovať skutočné hodnoty oxidov dusíka. Volkswagen neskôr priznal, že na celom svete jazdí zhruba 11 miliónov vozidiel s týmto softvérom.

 

"Našou najväčšou prioritou je získať späť dôveru," vyhlásil Pötsch na tlačovej konferencii v centrále automobilky v nemeckom Wolfsburgu. Pripomenul, že automobilka čelí už viac ako dva mesiace nevídaným problémom, ktoré nemajú obdobu v histórii celého koncernu. Dodal, že vedenie VW bude "neúnavne pátrať", kým nezistí, kto je za škandál zodpovedný a vyloží všetky karty na stôl, nič nezametie pod koberec.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona