P. Pellegrini: Vnímam atmosféru na Slovensku a nie je to nič príjemné

NETKY.SK • 10 Marec 2018, 15:58 • 2 min
P. Pellegrini: Vnímam atmosféru na Slovensku a nie je to nič príjemné

BRATISLAVA – Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) vníma aktuálnu atmosféru na Slovensku a podľa jeho slov to nie je nič príjemné. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

slovakia

left justify in out

"Vždy som mal a mám veľkú pokoru pred ľuďmi a vyslovovaním ich názoru. V demokratickej krajine nikomu nemožno upierať právo, aby šiel slobodne vyjadriť svoj názor," povedal Pellegrini. Podpredseda Smeru-SD uviedol, že rozumie emóciám, ktoré prevládali na zhromaždeniach naprieč celým Slovenskom. "Som rád, že to prebehlo veľmi slušne a bez nejakých násilností, skonštatoval.

 

Pellegrini zhromaždenia neoznačil za štátny prevrat. "Bola to demonštrácia, akej sme svedkami vo vyspelej demokratickej Európe, rovnaké sa konajú v Nemecku, Taliansku, vo Francúzsku. Slovensko nie je zvyknuté na takéto prejavy, ale v iných krajinách sú na týždennom poriadku," povedal.

 

"SR je demokratický štát. Nikto proti takýmto protestom, pri ich organizovaní, počas ich priebehu alebo po ich skončení neprotestoval ani nevyvíjal žiadne aktivity, aby tento slobodný prejav občanov akýmkoľvek spôsobom zmaril," priblížil Pellegrini.

 

Podpredseda Smeru-SD poznamenal, že by sa cítil podstatne horšie, keby videl, že sa bráni sloboda slova alebo sa zakazuje novinárom písať to, čo píšu posledné dva týždne, či sa niekomu zatvárajú ústa. "Nie je to to, čo sa na Slovensku deje," poznamenal s tým, že rešpektuje, že na Slovensku je skupina ľudí, ktorých pobúrila vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies