P. Pellegrini: Proti envirokriminalite treba zasahovať podstatne prísnejšie

NETKY.SK • 15 Október 2018, 15:54 • 2 min
P. Pellegrini: Proti envirokriminalite treba zasahovať podstatne prísnejšie

BRATISLAVA - Proti envirokriminalite musí štát zasahovať podstatne prísnejšie ako doteraz. Uviedol to premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) v reakcii na pondelkový policajný zásah, ktorý mal súvisieť s vyvážaním nebezpečného odpadu.

slovakia

left justify in out

Podľa premiéra si na Slovensku ľudia zvykli, že envirokriminalita sa netrestá tak tvrdo ako napríklad ekonomická trestná činnosť.

 

Avizoval, že bude podporovať políciu a všetky zložky zaoberajúce sa ochranou životného prostredia, aby zasahovali pri jeho znečisťovaní tvrdšie ako v minulosti. "Nemôžeme strpieť, aby ktokoľvek, vzhľadom na svoje ekonomické záujmy, použil na akúkoľvek stavbu niečo, čo je označené ako nebezpečný odpad a mal by byť spracovaný v zmysle našich zákonov," doplnil.

 

Minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd) potvrdil slová premiéra a uviedol, že je potrebné vylúčiť všetky podozrenia, ktoré v súvislosti s výstavbou D4 vznikli. Zároveň súhlasí s postúpením vyšetrovania Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Podľa neho už v minulosti posielali na miesto inšpekcie v súvislosti s podozrením, že pri výstavbe diaľnice využívajú kontaminovanú pôdu zo skládok.

 

V súvislosti s envirokriminalitou vykonala polícia počas pondelka viaceré domové prehliadky a prehliadky iných priestorov a pozemkov na viacerých miestach v Bratislave, Seneckom a Pezinskom okrese. Zásah prebiehal podľa polície za účasti zamestnancov Slovenskej inšpekcie životného prostredia a znalcov na odhad škôd na životnom prostredí. Zásah mal súvisieť s vyvážaním nebezpečného odpadu na skládku aj pod obchvatom D4.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona