Pellegrini by chcel koaličnú vládu so štandardnými stranami

NETKY.SK • 27 December 2015, 11:53 • 2 min
Pellegrini by chcel koaličnú vládu so štandardnými stranami

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini by rád videl v budúcom parlamente ľudí, ktorí chcú pracovať pre Slovensko a vrátiť do snemovne odbornosť a vecnú diskusiu.

slovakia

left justify in out

Pre vytvorenie stabilnej vlády preferuje štandardné politické strany, teda tie s históriou a predvídateľným správaním.

 

"Slovensko aj na najbližšie štyri roky bude potrebovať stabilnú vládu. Vláda sa bude musieť opierať o koaličnú väčšinu, pri ktorej nebude každý polrok tŕpnuť, či sa niekoľko poslancov rozhodne opustiť kluby. Neštandardné politické strany, ktoré tu sú, a možno aj nové strany, ktoré sem prídu, sú teraz pre mňa nečitateľné," povedal pre TASR Pellegrini v koncoročnom rozhovore.

 

Budúca vláda bude podľa neho potrebovať konštruktívnych partnerov. "Bol by som rád, keby sa budúca vládna koalícia čo najmenej zaoberala sama sebou a čo najviac času venovala práci pre krajinu," uviedol s tým, že ak Smer-SD bude zostavovať vládu, zrejme ako prvé pozve na rokovania štandardné politické strany.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies