P. PAŠKA: Sulíkov vzorec treba zrušiť aj s celým zákonom

NETKY.SK • 11 Máj 2012, 07:06 • 2 min
P. PAŠKA: Sulíkov vzorec treba zrušiť aj s celým zákonom

P. PAŠKA Sulíkov vzorec treba zrušiť aj s celým zákonom - Politika Zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, podľa ktorého sa platy poslancov odvíjajú od výsledkov hospodárenia štátu, treba zrušiť.

slovakia

left justify in out

img

Zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov, podľa ktorého sa platy poslancov odvíjajú od výsledkov hospodárenia štátu, treba zrušiť. Myslí si to predseda Národnej rady SR Pavol Paška (Smer-SD).
      Vzorec na úpravu poslaneckých platov presadil bývalý šéf parlamentu a líder SaS Richard Sulík. Poslanci sa zhodujú, že je nejasný. Podľa Pašku je potrebné právnu normu a jej vzorec nahradiť "normálnou zrozumiteľnou matematikou".
      Zmeny možno urobiť, ako tvrdí, až po politickej zhode parlamentných strán. "Ďalšie dobrodružstvá už nepotrebujeme," vyhlásil. Nazdáva sa, že by bolo vhodné urobiť celkom nový zákon o poslancoch.
      "Lebo máme veľmi starý zákon, ktorého časti sú už mimo a s tým súvisia aj platové náležitosti nielen poslancov," vysvetlil. V súvislosti s platmi ústavných činiteľov dnes tiež uviedol, že ich čaká ďalšie zmrazenie.

 
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies